Sponsoren

Druk Punt 2023

Hoofdsponsor 1:   HartingBank

HartingBank levert, beheert en onderhoudt zorghulpmiddelen voor zorgorganisaties. Onze AD-specialisten delen graag hun brede kennis.

Wij denken mee, adviseren en bieden oplossingen om anti-decubitus middelen effectief en efficiënt in te zetten.   

Kijk voor meer informatie op: HartingBank – Decubitus Zorg

 

Hoofdsponsor 2: WE Medical

WE Medical is een medisch specialist in hulpmiddelen en accessoires van stoma- en wondmateriaal.

WE laten je graag kennis maken met ons D+CTC concept en onze top wondproducten ActiMaris® en Drawtex® die zorgen voor een juiste balans in de wondzorg. Meer met minder!

Kijk voor meer informatie op: Specialist in hulpmiddelen en accessoires (wemedical.nl)

 

Hoofdsponsor 3: Jacare

Jacare b.v. is dé anti decubitus specialist in Nederland die voornamelijk actief is binnen zorginstellingen, verpleeghuizen, ziekenhuizen, hospices en andere zorg gerelateerde organisaties. Wij ontwikkelen en leveren (verkoop, huur en lease) producten en systemen voor mensen die in het dagelijkse leven hulpmiddelen en/of ondersteuning nodig hebben.

Onze visie is dat er meer bewustzijn komt voor mensen met decubitus én hun omgeving door de juiste informatie te verstrekken. Door onze innovatieve lijn van producten kunnen wij gebruikers en hun omgeving (bijvoorbeeld verplegend- en verzorgend personeel, maar ook familie) ontzorgen.

Kennismaken?
Als 1 van de hoofdsponsoren zijn wij uiteraard te vinden met onze stand in de VIP lounge

Meer over ons familiebedrijf? www.jacare.nl 

 

Vicair B.V
Als je in een rolstoel zit, is het beschermen van je huid erg belangrijk. Daarbij spelen factoren als de herverdelen van druk, verminderen van schuifkrachten en microklimaatbeheersing een grote rol.

Vicair rolstoelkussens zijn zo ontworpen dat zij alle fronten uitblinken, willen:
1. Lucht is het beste middel voor de herverdeling van druk.
2. Het onderwerp van Vicair kussencompartimenten zorgt voor stabiliteit, wat schuifkrachten minimaliseert.
3. Deur hun open structuur zorgt voor Vicair O2 rolstoelkussens voor temperatuur- en vochtregulering.

Kijk voor meer informatie op: vicair.com

 

Arion 
Arion is een internationaal bedrijf voor medische hulpmiddelen dat sinds 1994 actief is in de gezondheidszorg. Het concept wassen zonder water biedt met Swash® verbeterde kwaliteit van zorg en meer comfort bij persoonlijke verzorging.

Kijk voor meer informatie op: www.arion-group.com

 

Doove Care Groep
Doove Care Groep is al bijna 60 jaar als zelfstandig familiebedrijf actief op de Nederlandse markt.

Wij leveren en beheren (boven)budgettaire zorghulpmiddelen bij zorginstellingen, voeren reparaties, onderhoud en keuringen uit aan zorghulpmiddelen en zorgen voor een optimaal digitaal hulpmiddelenbeheer met ons Klant Informatie Systeem K.I.S en Doove Scan&Go app. Ook de productie van zit- en ligortheses is onderdeel van onze diensten.

Wij staan binnen onze branche bekend als innovatief, meedenkend, lerend, deskundig en betrouwbaar. Wij noemen ons “zorgverbeteraars”.

Kijk voor meer informatie op: www.doove.nl

 

GDM
GDMedical is opgericht in 2010 en inmiddels een bekende naam binnen de zorgmarkt.

We omarmen innovatie en staan open voor veranderingen en verbeteringen. We doen dingen bewust anders dan anderen en zijn hierdoor nog meer een partner voor onze afnemers. We leveren een bijdrage in het beheersbaar houden van de zorgkosten in een steeds duurder wordende zorgomgeving.

Kijk voor meer informatie op: www.gdmedical.nl

 

 

Direct Healthcare Group (DHG)
Als wereldwijde fabrikant van hulpmiddelen zet DHG zich in om het dagelijks leven voor mensen met een functiebeperking en ouderen gemakkelijker te maken. Tegelijkertijd ondersteunen we degenen die zorg verlenen, door het werk zo eenvoudig en licht mogelijk te maken.

Dat doen we met een breed scala aan zorghulpmiddelen, waaronder onze innovatieve range anti-decubitus matrassen en positioneringskussens. Van statisch schuimmatras, hybride matras tot high-end dynamisch wisseldrukmatras. Met uitgebreide klinische testresultaten bieden de matrassen een effectieve en efficiënte decubitus oplossing voor zowel de cliënt als de zorginstelling. Op deze manier wordt de kwaliteit van de zorg geoptimaliseerd.

Kijk voor meer informatie op: www.dhg-healthcare.com

 

Coloplast
Het verhaal van Coloplast begint in 1954. Elise Sørensen is een verpleegkundige. Haar zus Thora heeft net een stoma-operatie ondergaan en durft niet meer onder de mensen te komen omdat ze bang is dat haar stoma zou kunnen gaan lekken. Luisterend naar de problemen van haar zus, komt Elise op het idee van 's werelds eerste zelfklevende stomawegwerpzakje.
 
Op basis van Elises idee ontwikkelen Aage Louis-Hansen, een bouwkundig ingenieur en kunststofproducent, en zijn vrouw Johanne Louis-Hansen, een gediplomeerd verpleegkundige, het stomawegwerpzakje. Een stomazakje dat Thora – en duizenden andere mensen zoals zij – helpt hun leven te leiden op de manier zoals zij het willen.
 
Een eenvoudige oplossing die een wereld van verschil maakt.
 
Tegenwoordig houden wij ons bezig met Stomazorg, Continentiezorg, Wond- en Huidverzorging en Urologie. We zijn actief over de hele wereld en hebben meer dan 12.000 werknemers in dienst.

Kijk voor meer informatie op: www.coloplast.nl

 

Synergie Advanced Patient Support
Wij geloven dat patiënten met complexe wonden en andere huidvervormingen de best mogelijke genezende omgeving verdienen. Het herstel van de patiënt te maximaliseren en pijn te verlichten en  professionals in de gezondheidszorg in staat te stellen in controle te blijven.

Bij Synergie begrijpen we het soort steunoppervlak, dat nodig is, om de behandeling van wonden te optimaliseren en om complicaties te voorkomen. Om onzekerheden te voorkomen die het risico op sterfte kunnen vergroten of de behandelingsperiode onnodig kunnen verlengen. We erkennen ook wat nodig is voor patiëntrevalidatie na een ongeval of tijdens langdurige zorg. Daarom hebben we Air Fluidised Care gecreëerd.

Zwevend op een droge vloeistof
Extreem lage interfacedruk en inactivering van bacteriën worden gecombineerd met continue temperatuur, controle en droge ventilatie rond het lichaam van de patiënt. Dit zorgt voor de perfecte omgeving om de genezing te starten proces.

Kijk voor meer informatie op: www.synergiecare.com

 

ARJO Nederland B.V.

Bij Arjo geloven we dat het stimuleren van beweging binnen zorgomgevingen, essentieel is voor hoogwaardige zorg. Onze producten en oplossingen zijn ontworpen om een veilige en waardige ervaring te bevorderen op het gebied van transfers van zorgvragers, medische bedden, persoonlijke hygiëne, desinfectie, diagnostiek en de preventie van decubitus en veneuze trombo-embolie. Met meer dan 6500 werknemers wereldwijd en 65 jaar zorg voor zorgvragers en -verleners zetten we ons in om de gezondheid van mensen met mobiliteitsproblemen te verbeteren. Arjo, Empowering Movement.

Kijk voor meer informatie op: www.arjo.nl

 

Abbott

Abbott is wereldleider op het gebied van medische voeding voor volwassenen en één van de grootste spelers op het gebied van medische voeding voor kinderen.

Als onderdeel van Abbott maakt Abbott Nutrition gebruik van meer dan 125 jaar expertise in de gezondheidszorg en meer dan 40 jaar in medische voeding wereldwijd. De innovatieve oplossingen die Abbott Nutrition biedt aan klanten en patiënten helpen miljoenen mensen over de hele wereld om hun best mogelijke leven te leiden door de kracht van gezondheid.

Kijk voor meer informatie op: Abbott in Nederland | Over ons (nl.abbott)

 

Q Care totale wond- en decubituszorg
Over Q Care

Als familiebedrijf is Q Care al ruim 20 jaar dé landelijke specialist in het verlenen van totale wond- en decubituszorg. Met gespecialiseerde verpleegkundige indiceren, behandelen én monitoren we (doorlig)wonden. Daarnaast leveren we - op maat - én merkonafhankelijk de best passende anti-decubitus hulpmiddelen die voor preventie en behandeling nodig zijn.

Dankzij deze unieke werkwijze verhoogt Q Care de kwaliteit van leven van cliënten, ontzorgt ze kwalitatief de zorg en verlaagt de totale schadelast voor zorgorganisaties. Hierin worden we ondersteund door onze Q Care Academie waarmee we kennis ontwikkelen en delen met al onze (zorg)partners.

Voor wie
Dit doen we voor bewoners thuis, in zorginstellingen, verpleeghuizen of instellingen, voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Daarnaast werken we multidisciplinair en complementair samen met de thuiszorg en eerstelijnszorg (ergo- en fysiotherapeuten en huisartsen). Op deze manier houden we totale wond- en decubituszorg voor iedereen toegankelijk.

Gezondheidswinst
Q Care ziet het als haar missie om de wond-en decubituszorg in Nederland beter, betaalbaar en toegankelijk te maken. We streven naar integrale kwaliteitsverbetering (in heel de keten) waardoor de Total Cost of Ownership lager wordt en cliënten gelijktijdig de voordelen van de verbeterde zorg ervaren. Onderdeel van deze strategie is waar mogelijk een verschuiving te realiseren van curatieve inzet naar preventieve inzet. Dit alles begint met kennisontwikkeling en kennisdeling. Samenwerken aan gezondheidswinst.

Kennismaken
Graag gaan we in gesprek met u over (preventieve) oplossingen voor hoogwaardige wond- en decubituszorg, innovatie, kostenreductie en gezondheidswinst voor uw organisatie tijdens het Decubitus congres. U kunt ons vinden bij stand nummer 4. 

Kijk voor meer informatie op: www.qcare.nl

 

REBACARE
Rebacare is de specialist en marktleider op het gebied van positioneren

Onze missie is om betere hygiënische hulpmiddelen te ontwikkelen die de patiënt kunnen ondersteunen en hen zo goed en snel
mogelijk pijnvrij maakt. REBACARE® legt de focus op preventie en behandeling van decubitus, spitsvoeten, spierspanning en contractuurvorming.

REBACARE® ontwikkelt, produceert en vermarkt zelf medische producten voor de gezondheidszorg.

Kijk voor meer informatie op: www.rebacare.nl

 

Smith&Nephew
Smith+Nephew is een toonaangevend bedrijf in medische technologie en biedt een compleet assortiment aan geavanceerde wondzorgmaterialen. Het assortiment omvat innovatieve oplossingen voor wondverzorging en wondgenezing. Het uitgebreide assortiment producten is ontworpen om te voldoen aan de diverse behoeften van patiënten en zorgverleners, met als doel het versnellen en verbeteren van het genezingsproces. Naast de zorg en verzorging van complexe wonden biedt Smith+Nephew ook een assortiment aan preventieve hulpmiddelen die worden ingezet om wonden te voorkomen.

Het geavanceerde wondzorgassortiment van Smith+Nephew omvat onder andere geavanceerde wondverbanden (ALLEVYN), negatieve druktherapie (NDT), huidverzorgingsproducten(PROSHIELD) en chirurgische hechtmaterialen. De geavanceerde verbanden creëren een optimale omgeving voor wondgenezing door vochtregulatie, bescherming tegen infecties en vermindering van littekenvorming. Daarnaast bieden ze ook op maat gemaakte verbanden voor specifieke wondtypes zoals veneuze, arteriële en diabetische ulcera.

NDT is een geavanceerde techniek die door Smith+Nephew wordt aangeboden en de genezing van complexe wonden versnelt. NDT-systemen bevorderen de bloedcirculatie, verminderen zwelling en stimuleren de vorming van gezond weefsel. Ze kunnen worden gebruikt bij wonden met onvoldoende genezing, postoperatieve wonden en traumatische verwondingen. Er zijn zowel traditionele NDT-systemen (RENASYS) als NDT voor eenmalig gebruik. (PICO 7, PICO 14 en PICO 7Y)

Daarnaast biedt Smith+Nephew ook een scala aan huidverzorgingsproducten die de huid rondom de wond beschermen en verzorgen. Deze producten verminderen irritatie, hydrateren de huid en bevorderen een gezonde wondomgeving.

Voor chirurgische ingrepen levert Smith+Nephew hoogwaardige chirurgische hechtmaterialen. Deze materialen zorgen voor sterke en veilige hechting, wat essentieel is voor een goede wondgenezing na een operatie.

Het TIME-concept dat Smith+Nephew al jaren uitdraagt is een benadering van wondzorg die staat voor debridement, infectie- en vochtbeheersing en stimulatie van de wondgenezing volgens het wondbedpreparatiemodel. Het biedt een holistische aanpak om wonden te behandelen en het herstelproces te bevorderen.

Smith+Nephew streeft ernaar om het leven van patiënten te verbeteren en zorgverleners te ondersteunen door geavanceerde wondbeheeroplossingen te bieden. Ze blijven innoveren en samenwerken met de medische gemeenschap om nieuwe oplossingen te ontwikkelen en de resultaten voor patiënten te verbeteren.

Verken het geavanceerde wondbeheerportfolio van Smith+Nephew en draag bij aan de toekomst van wondzorg en genezing, waarin wonden snel genezen en patiënten een optimale kwaliteit van leven ervaren.

Kijk voor meer informatie op: www.smith-nephew.com

 

Mölnlycke
We hebben één doel: de resultaten in de gezondheidszorg over de hele wereld bevorderen, zodat professionele zorgverleners over de middelen kunnen beschikken die ze nodig hebben om de beste klinische, financiële en patiëntuitkomsten te realiseren.

Maar verschillende zorgverleners hebben verschillende behoeften. Daarom beginnen we steeds met naar hen te luisteren, zodat we begrijpen wat ze nodig hebben. Vervolgens creëren we oplossingen waarvan bewezen is dat ze geschikt zijn voor hen en hun patiënten.

We dragen ook op andere manieren bij aan het bevorderen van de prestaties. Door onze kennis over gespecialiseerde klinische vakgebieden te delen. En door mede vorm te geven aan het zorgbeleid en –protocollen om de gezondheidszorg wereldwijd te verhogen.

We hebben een sterke toewijding voor professionele zorgverleners. En dat bewijzen we elke dag.

Kijk voor meer informatie op: www.molnlycke.nl

 

Flen Health
Wij worden gedreven door de ambitie om innovatie om te zetten in oplossingen voor huid- en wondverzorging die de levenskwaliteit van de patiënt verbeteren. We doen dat op een verantwoorde manier, door een meerwaarde te bieden aan patiënten, gezondheidsprofessionals en gezondheidsinstanties, en door maximaal rekening te houden met het milieu.

Kijk voor meer informatie:
Flen Health - Home | Innovatieve wond- en huidgenezing

 

Protex Healthcare
Protex Healthcare werd opgericht met de doelstelling om geavanceerde, innovatieve wondverbanden te ontwikkelen, zoals het unieke concept van VACUTEX™. We richten ons hierbij doelgericht op enkele belangrijke factoren bij het genezingsproces, zoals zuurstofmanagement in de wond (zowel oppervlakkig als dieper), het beheren van oedeem in en rondom de wond en het bedwingen van infecties.

Kijk voor meer informatie op: Home - Protex Healthcare

 

Hospidex
Hospidex reikt oplossingen aan in specifieke domeinen van de gezondheidszorg. Deze oplossingen zijn zowel bedoeld voor eindgebruikers in de thuisomgeving als voor professionals in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, medische speciaalzaken, apothekers, ... Door een uitgebreide staf van medewerkers worden al deze kanalen op een deskundige manier bereikt.
Hospidex is een kennisorganisatie die niet alleen producten aanbiedt, maar vooral “oplossingen” voor problemen waar haar klanten dagelijks mee geconfronteerd worden.
Met een uitvalsbasis in België, Nederland en Frankrijk worden niet alleen deze drie markten bereikt, maar worden activiteiten in heel Europa ondersteund.

Kijk voor meer informatie op: www.hospidex.eu

 

Distrac Group
Distrac Group is dé partner bij uitstek voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en zorgwinkels, voor zowel, matrassen, kamerinrichting, meubilair, alsook voor een sterk groeiend gamma van zorgtechnologie.

We zijn al meer dan 20 jaar exclusief verdeler van TEMPUR-MED, wetenschappelijk onderbouwde anti-decubitus matrassen, zitkussen en positioneringsmateriaal voor de Benelux.

Kijk voor meer informatie op: www.distracgroup.com