Sponsoren

Druk Punt 2023

Hoofdsponsor 1:   HartingBank

HartingBank levert, beheert en onderhoudt zorghulpmiddelen voor zorgorganisaties. Onze AD-specialisten delen graag hun brede kennis.

Wij denken mee, adviseren en bieden oplossingen om anti-decubitus middelen effectief en efficiënt in te zetten.   

Kijk voor meer informatie op: HartingBank – Decubitus Zorg

 

Hoofdsponsor 2: WE Medical

WE Medical is een medisch specialist in hulpmiddelen en accessoires van stoma- en wondmateriaal.

WE laten je graag kennis maken met ons D+CTC concept en onze top wondproducten ActiMaris® en Drawtex® die zorgen voor een juiste balans in de wondzorg. Meer met minder!

Kijk voor meer informatie op: Specialist in hulpmiddelen en accessoires (wemedical.nl)

 

Hoofdsponsor 3: Jacare

Jacare bv, de decubitusspecialist in Nederland.

Jacare ontwikkelt en levert (koop- huur- én lease) producten voor mensen die in het dagelijks leven hulpmiddelen en/of ondersteuning nodig hebben. Kennis en producten op het gebied van: Liggen & Zitten, AD-matrassen en zitkussens, transfer, positionering, veiligheid en ADL-hulpmiddelen.

Altijd volgens de ‘Jacare-schrijf-van-5’:
1. Behulpzaam
2. Specialisme
3. Saamhorig
4. Eenvoud
5. Effectief

Kijk voor meer informatie op: www.jacare.nl

 

Vicair B.V
Als je in een rolstoel zit, is het beschermen van je huid erg belangrijk. Daarbij spelen factoren als de herverdelen van druk, verminderen van schuifkrachten en microklimaatbeheersing een grote rol.

Vicair rolstoelkussens zijn zo ontworpen dat zij alle fronten uitblinken, willen:
1. Lucht is het beste middel voor de herverdeling van druk.
2. Het onderwerp van Vicair kussencompartimenten zorgt voor stabiliteit, wat schuifkrachten minimaliseert.
3. Deur hun open structuur zorgt voor Vicair O2 rolstoelkussens voor temperatuur- en vochtregulering.

Kijk voor meer informatie op: vicair.com

 

Arion 
Arion is een internationaal bedrijf voor medische hulpmiddelen dat sinds 1994 actief is in de gezondheidszorg. Het concept wassen zonder water biedt met Swash® verbeterde kwaliteit van zorg en meer comfort bij persoonlijke verzorging.

Kijk voor meer informatie op: www.arion-group.com

 

Doove Care Groep
Doove Care Groep is al bijna 60 jaar als zelfstandig familiebedrijf actief op de Nederlandse markt.

Wij leveren en beheren (boven)budgettaire zorghulpmiddelen bij zorginstellingen, voeren reparaties, onderhoud en keuringen uit aan zorghulpmiddelen en zorgen voor een optimaal digitaal hulpmiddelenbeheer met ons Klant Informatie Systeem K.I.S en Doove Scan&Go app. Ook de productie van zit- en ligortheses is onderdeel van onze diensten.

Wij staan binnen onze branche bekend als innovatief, meedenkend, lerend, deskundig en betrouwbaar. Wij noemen ons “zorgverbeteraars”.

Kijk voor meer informatie op: www.doove.nl

 

GDM
GDMedical is opgericht in 2010 en inmiddels een bekende naam binnen de zorgmarkt.

We omarmen innovatie en staan open voor veranderingen en verbeteringen. We doen dingen bewust anders dan anderen en zijn hierdoor nog meer een partner voor onze afnemers. We leveren een bijdrage in het beheersbaar houden van de zorgkosten in een steeds duurder wordende zorgomgeving.

Kijk voor meer informatie op: www.gdmedical.nl

 

 

DHG
DHG heeft als visie; Het verbeteren van de gezondheid van personen met beperkte bewegingsmogelijkheden met innovatieve en bewezen methoden, om zo de noodzakelijke zorg van vandaag en morgen veilig te stellen.

DHG is een wereldwijde fabrikant van medische hulpmiddelen. Met trots ondersteunen wij inspanningen om de gezondheid te bevorderen van personen wiens leven wordt beïnvloed door beperkte bewegingsmogelijkheden. Dit doen wij door het bieden van innovatieve en toonaangevende oplossingen.

We streven ernaar om onze zorgpartners en diegenen aan wie zij zorg leveren, voortdurend te ondersteunen. Dit doen wij door het continu bevorderen van de vitale relatie tussen beweging en gezondheid, waardoor versneld herstel en een gezond, zelfstandig dagelijks leven mogelijk wordt.

Kijk voor meer informatie op: www.dhg-healthcare.com

 

Coloplast
Het verhaal van Coloplast begint in 1954. Elise Sørensen is een verpleegkundige. Haar zus Thora heeft net een stoma-operatie ondergaan en durft niet meer onder de mensen te komen omdat ze bang is dat haar stoma zou kunnen gaan lekken. Luisterend naar de problemen van haar zus, komt Elise op het idee van 's werelds eerste zelfklevende stomawegwerpzakje.
 
Op basis van Elises idee ontwikkelen Aage Louis-Hansen, een bouwkundig ingenieur en kunststofproducent, en zijn vrouw Johanne Louis-Hansen, een gediplomeerd verpleegkundige, het stomawegwerpzakje. Een stomazakje dat Thora – en duizenden andere mensen zoals zij – helpt hun leven te leiden op de manier zoals zij het willen.
 
Een eenvoudige oplossing die een wereld van verschil maakt.
 
Tegenwoordig houden wij ons bezig met Stomazorg, Continentiezorg, Wond- en Huidverzorging en Urologie. We zijn actief over de hele wereld en hebben meer dan 12.000 werknemers in dienst.

Kijk voor meer informatie op: www.coloplast.nl

 

Synergie Advanced Patient Support
Wij geloven dat patiënten met complexe wonden en andere huidvervormingen de best mogelijke genezende omgeving verdienen. Het herstel van de patiënt te maximaliseren en pijn te verlichten en  professionals in de gezondheidszorg in staat te stellen in controle te blijven.

Bij Synergie begrijpen we het soort steunoppervlak, dat nodig is, om de behandeling van wonden te optimaliseren en om complicaties te voorkomen. Om onzekerheden te voorkomen die het risico op sterfte kunnen vergroten of de behandelingsperiode onnodig kunnen verlengen. We erkennen ook wat nodig is voor patiëntrevalidatie na een ongeval of tijdens langdurige zorg. Daarom hebben we Air Fluidised Care gecreëerd.

Zwevend op een droge vloeistof
Extreem lage interfacedruk en inactivering van bacteriën worden gecombineerd met continue temperatuur, controle en droge ventilatie rond het lichaam van de patiënt. Dit zorgt voor de perfecte omgeving om de genezing te starten proces.

Kijk voor meer informatie op: www.synergiecare.com

 

ARJO Nederland B.V.

Bij Arjo geloven we dat het stimuleren van beweging binnen zorgomgevingen, essentieel is voor hoogwaardige zorg. Onze producten en oplossingen zijn ontworpen om een veilige en waardige ervaring te bevorderen op het gebied van transfers van zorgvragers, medische bedden, persoonlijke hygiëne, desinfectie, diagnostiek en de preventie van decubitus en veneuze trombo-embolie. Met meer dan 6500 werknemers wereldwijd en 65 jaar zorg voor zorgvragers en -verleners zetten we ons in om de gezondheid van mensen met mobiliteitsproblemen te verbeteren. Arjo, Empowering Movement.

Kijk voor meer informatie op: www.arjo.nl

 

Abbott

Abbott is wereldleider op het gebied van medische voeding voor volwassenen en één van de grootste spelers op het gebied van medische voeding voor kinderen.

Als onderdeel van Abbott maakt Abbott Nutrition gebruik van meer dan 125 jaar expertise in de gezondheidszorg en meer dan 40 jaar in medische voeding wereldwijd. De innovatieve oplossingen die Abbott Nutrition biedt aan klanten en patiënten helpen miljoenen mensen over de hele wereld om hun best mogelijke leven te leiden door de kracht van gezondheid.

Kijk voor meer informatie op: Abbott in Nederland | Over ons (nl.abbott)

 

Q Care totale wond- en decubituszorg
Over Q Care

Als familiebedrijf is Q Care al ruim 20 jaar dé landelijke specialist in het verlenen van totale wond- en decubituszorg. Met gespecialiseerde verpleegkundige indiceren, behandelen én monitoren we (doorlig)wonden. Daarnaast leveren we - op maat - én merkonafhankelijk de best passende anti-decubitus hulpmiddelen die voor preventie en behandeling nodig zijn.

Dankzij deze unieke werkwijze verhoogt Q Care de kwaliteit van leven van cliënten, ontzorgt ze kwalitatief de zorg en verlaagt de totale schadelast voor zorgorganisaties. Hierin worden we ondersteund door onze Q Care Academie waarmee we kennis ontwikkelen en delen met al onze (zorg)partners.

Voor wie
Dit doen we voor bewoners thuis, in zorginstellingen, verpleeghuizen of instellingen, voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Daarnaast werken we multidisciplinair en complementair samen met de thuiszorg en eerstelijnszorg (ergo- en fysiotherapeuten en huisartsen). Op deze manier houden we totale wond- en decubituszorg voor iedereen toegankelijk.

Gezondheidswinst
Q Care ziet het als haar missie om de wond-en decubituszorg in Nederland beter, betaalbaar en toegankelijk te maken. We streven naar integrale kwaliteitsverbetering (in heel de keten) waardoor de Total Cost of Ownership lager wordt en cliënten gelijktijdig de voordelen van de verbeterde zorg ervaren. Onderdeel van deze strategie is waar mogelijk een verschuiving te realiseren van curatieve inzet naar preventieve inzet. Dit alles begint met kennisontwikkeling en kennisdeling. Samenwerken aan gezondheidswinst.

Kennismaken
Graag gaan we in gesprek met u over (preventieve) oplossingen voor hoogwaardige wond- en decubituszorg, innovatie, kostenreductie en gezondheidswinst voor uw organisatie tijdens het Decubitus congres. U kunt ons vinden bij stand nummer 4. 

Kijk voor meer informatie op: www.qcare.nl

 

Smith&Nephew
Wij zijn een fabrikant op het gebied van medische technologie dat zich richt op het herstel, regeneratie en vervanging van zacht en hard weefsel.

Wij ontwerpen en produceren technologie die grenzen van het leven verleggen. Wij ondersteunen professionals in de gezondheidszorg om hun patiënten weer gezond en mobiel te maken, zodat ze weer optimaal kunnen presteren.

Kijk voor meer informatie op: www.smith-nephew.com

 

REBACARE
Rebacare is de specialist en marktleider op het gebied van positioneren

Onze missie is om betere hygiënische hulpmiddelen te ontwikkelen die de patiënt kunnen ondersteunen en hen zo goed en snel
mogelijk pijnvrij maakt. REBACARE® legt de focus op preventie en behandeling van decubitus, spitsvoeten, spierspanning en contractuurvorming.

REBACARE® ontwikkelt, produceert en vermarkt zelf medische producten voor de gezondheidszorg.

Kijk voor meer informatie op: info@rebacare.nl